• Tillverkning

  • Recept polkagrisar

    • 1kg socker
    • 4 dl vatten
    • 1 matsked ättiksprit (12%)
    • 20 droppar pepparmint
    • Röd karamellfärg
    • Vegetabilisk olja
    • Talk (livsmedelstalk)
    • Bakbord
    • Redskap

    Marmorplatta eller en Perstorpsplatta en eller två långpannor borde också fungera, en termometer, stekspadar, en rostfri gryta och oanvända diskhandskar.

     

  • Gör så här

    1. Koka socker, vatten och ättika till 145 grader
    2. Olja in marmorskivan
    3. När smeten är 145gr så häller man upp den på den insmorda marmorskivan, spara en femtedel som man sedan färgar röd, lägg den röda klumpen i en plastskål och håll varm
    4. Droppa i pepparminten i sockermassan och vik ihop den utrunna degen, upprepa vikningarna. När massan går att hantera (med handskarna på) vik och dra så jobbas luft in i degen och den blir vit.
    5. Lägg degen på ett talkat bakbord rulla lite, platta till något och lägg på de röda biten
    6. Vrid och rulla till önskad tjocklek klipp till lagom bitar.
    7. Låt polkagrisarna svalna, talka grisarna lite, så klibbar det inte!
    8. Klart!
    9. LYCKA TILL

    Tips!   Jobba snabbt tänk på att det är varmt, ha gärna en hink med kallt vatten som ni kan doppa händerna i om det fastnar i handskarna!

    Börja med att se filmen!