top of page

Om Cathanna

År 1989 flyttar familjen Lund - Persson till Gränna.

I det gamla huset från tidigt 1700-tal beslutar Jane & Bertil att det ska tillverkas och säljas polkagrisar.
Döttrarnas namn sattes ihop och Cathanna bildades. Till sommaren slog de upp porten med ett blygsamt sortiment med ett tiotal smaker och olika  prydnader. Med åren tillkom det nya smaker på både stänger och karameller, och prydnaderna fick flytta ut.

Men Bertil vill sälja något mer i butiken så mandelbränneriet skapas och sprider sedan dess en magisk doft över Grännas alla gator. Det blev succé! Cathanna har också vunnit Polkagris VM på tiden det anordnades och vi har bakat polkagrisar på Nyhetsmorgon i Tv, i gallerior och julmarknader runt om i Sverige.

Vi vill att alla ska hitta många smaker som de gillar, därför är vi en av de butiker som erbjuder flest smaker i Gränna och kanske även de finaste polkagrispapperna, iallafall om ni frågar vår dotter som gör dom.. Med så mycket smaker kommer också mycket bra erbjudanden, allt för att våra kunder ska få så mycket som möjligt för pengarna.

Under sena hösten 2023 somnade Bertil in efter en korttidssjukdom i cancern uvealt melanom.

En diagnos som endast ca 70 personer om året får i Sverige. Han lämnar ett enormt stort tomrum efter sig och är otroligt saknad av familjen & vänner. Vi i familjen kommer fortsätt med butiken och hoppas våra gamla kunder kommer minnas Bertil med varma hjärtan, och att våra nya kommer älska hans recept på brända mandlar lika mycket som han själv gjorde.

Varmt välkomna till oss i sommar

 Jane, Cathleén & Jothanna

bottom of page